Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
La gazette du bout du monde
27 mars 2015

Velmi dlha cesta cez Sumatru - Cast 6 (Slovensky)

Viaceri nas upozornili, ze cesta co prechadza Sumatrou je zla. A tiez nam radili, ze inteligentnym riesenim na prechod zo severu na zapad je cesta letecky...Ale nam sa nechcelo vracat spat, a okrom toho radi zdielame miestne autobusy s indonezanmi, takze rozhodnutie padlo pre bus!

Ale nie hocaky  poriadny bus, comfortny, na aky sme na zapade zvyknuti, s klimou (a kto povie s klimou, ma na mysli moderny bus, nie?). Takze v klude a s doverou cakame na bus na miestnej stanici Parapat pocas dvoch hodin, a vedla nas jeden francuz, conas ubezpecuje, ze si buddme moct dokonca kompletne naklonit sedacky a v klude spat celu noc, co sa nam zda vyborne pre 15 hkdinovu cestu!

No a ked je bus uz v dohlade, neverime vlastnym ociam..."Kuaaaa..., to fakt je toto bus do bukittingi ???"

...Nastastie startuje bez problemov, a je komfortnejsi ako minibusy, na ktore sme zvyknuti, ale napriek tomu mame chut kricat na vsetky strany ze sme boli oklamani.

Komfort sa ani zdaleka nepodoba autobusom v Chile, co nam vyspevovali...na klimu si zvykame (aj ked tu klima znamena 16 stupnov zo silnym ventilatorom zatialco vonku je 34, takze sme vsetci naobliekani ako turisti v horach, aby sme neprechladli). Ale nakoniec sa nam zda, ze nasa cesta ma plno vyhod:

- konecne prilezitost pre nas dat si mikinu, co sa nam vobec nechcelo brat z Pariza do uz aj tak riadne plneho ruksaka; 

- zda sa, ze jedine vodic ma pravo fajcit za jazdy, a to je fakt super, lebo inak vsetky nase ostatne cesty busmi su riadne zafajcene;

- dva v jednom! Cestovanie na zemi a na mori zaroven...bus sa na cestach tak kyve zo strany na stranu, ze mame pocit ako na mori pocas burky, ale busu to umoznume prejst vsetkymi typmi cestnych dier, bezohladu na ich hlbku ;

- sofer ma obrovsky talent na odhadovanie vzdialenosti v noci vzdy ked prechadzame tesne okolo obrovskeho kamionu, zhruba kazde dve minuty, a to na ceste, ktora ma vlastne len jeden prud;

- v Indonezii sa jazdi v lavom pruhu, co nam teraz pripada skvele, lebo sme tak aspon dalej od priepasti (teda aspon prvu polovicu cesty...) !

A kedze citate tieto riadky, je jasne, ze sme to (celkom) dobre prezil.

No a odmena caka vzdy n konci cesty...

OI000287

Publicité
Publicité
Commentaires
La gazette du bout du monde
Publicité
Archives
Newsletter
Publicité